Istoric Gradinita Natural

Istoric Gradinita Natural

Gradinita Natural Gifted International isi desfasoara activitatea intr -o cladire noua cu demisol, parter si 2 etaje , desfasurandu-si activitatea pe o suprafata de 600mp, la 100 m de Parcul Carol, unde se tin atelierele tematice, spatiul natural al acestuia oferind multiple posibilitati de intelegere a naturii, mediului inconjurator, a legaturii stiintelor cu natura. Gradinita are 10 sali de lucru dotate cu tot ce este necesar activitatilor, cu video proiector si smart board, loc de joaca interior, sala de sport. bucatarie proprie, sala de mese, biblioteca, curte interioara cu multa verdeata, activitatile stiintifice impletindu-se cu cele practice.

NATURAL GIFTED INTERNATIONAL a aparut prima oara ca si concept in anul 2001, cand prof. dr. Florian Colceag si alti specialisti romani si internationali, au infiintat si dezvoltat Institutul Roman de Studii si Cercetari Avansate ( IRSCA ) NATURAL GIFTED INTERNATIONAL fiind parte a proiectului ce se adreseaza copiilor intre 1 si 18 ani. Proiectul a debutat dupa 7 ani de lucru pe plan national si mondial, cu prima gradinita de copii dotati si supradotati, urmand ca dupa alti 2 ani sa se infiinteze primul centru din Romania pentru identificarea si dezvoltarea abilitatilor naturale ale copiilor, activitatea prezenta fiind rodul acelor ani de studii si cercetari.

Odata cu dezvoltarea si implementarea proiectului s-a format si o echipa de cadre didactice, formarea continua a acestora fiind parte din proiect. Acest lucru nu a putut fi facut dintr-o data ci progresiv, pe etape, in prezent gradinita beneficiind de o echipa compusa din 30 de oameni pregatiti, talentati, cu dragoste de profesie si copii, care impreuna lucreaza pentru obtinerea unor rezultate pe masura asteptarilor. Astfel, ne putem mandri cu invatatori si profesori prin a caror “”mana “” au trecut generatii de copii , de asistenta medicala de inalta clasa, de bucatarese profesioniste, si un intreg aparat administrativ care lucreaza neincetat pentru ca proiectele sa devina realitate.

+4 imagini istoric gradinita natural